Sve kategorije
slučaj

Stambeni krovni PV

Vrijeme: 2022-12-22 Hits: 40

Fiksni podesivi nosač je da se periodično podešava ugao nagiba fiksnog nosača u tački preokreta promene ugla upada sunca kako bi se povećala apsorpcija direktne sunčeve svetlosti i poboljšala proizvodnja energije pod uslovom da je trošak malo veći od fiksnog nosača.

Budući da se na istoj lokaciji u toku dana ugao visine sunca stalno mijenja, tako da se ugao nagiba fotonaponskog niza u različitim vremenima kako bi primio maksimalno sunčevo zračenje također mijenja, za fotonaponski sistem povezan na mrežu fiksni ugao nagiba fotonaponskog niza je obično odabrano tokom cijele godine za primanje maksimalne količine zračenja pod uglom, fiksno podesivo je zasnovano na fiksnom tipu, u različitim mjesecima ili različitim godišnjim dobima kako bi se prilagodio ugao kako bi se poboljšala proizvodnja energije.

PV sistem za praćenje integriše strukturnu mehaniku, mehaniku fluida, mehanički pogon, kočioni sistem, elektronsku kontrolu i druga multidisciplinarna profesionalna znanja, može realizovati PV modul koji prati rotaciju sunca i uvelike poboljšati efikasnost fotonaponske proizvodnje energije i u poređenju sa istom veličinom fiksnih elektrana U poređenju sa fiksnim elektranama iste veličine, kapacitet proizvodnje električne energije može se povećati za 5% do 25% (određeno svjetlošću različitih područja). Takođe je stabilan u radu i niske troškove održavanja.

Sistem nosača za praćenje sastoji se od tri dela: sistema nosača, pogonskog sistema i elektronskog upravljačkog sistema.

Električni upravljački sistem uglavnom uključuje električnu kontrolnu kutiju, komunikacijsku kontrolnu kutiju i senzor brzine vjetra i platformu u oblaku.

Pogonski sistem uglavnom uključuje elektromotor, amortizer, prijenos, ležaj, sjedište ležaja itd. Sistem potpore uglavnom uključuje stupove, poprečne grede, grede itd.  

Naša kompanija može pružiti uslugu dizajna sistema praćenja prema potrebama kupaca.

1
2
3
4

Vruće kategorije